- MERCH eCanis
podpořte naší činnostJedna z cest, jak můžete naši práci podpořit a něco hezkého si u toho pořídit, je zakoupení našeho MERCHE. Moc děkujeme za vaše objednávky.
- Vybavení
pro psyZajímavá nabídka běžných i profesionálních kynologických potřeb od českých výrobců.
- Tiskoviny
kalendáře, knihy, ...Polygrafické materiály s kynologickou tématikou. Vzdělání není nikdy dost.
- Krmení
maso, pamlsky, ...Kvalitní krmiva, pamlsky či jiné doplňky od předních českých výrobců, které pečlivě vybíráme.
Partnerský eshop:Láska prochází žaludkem! I tím psím! 1.díl
Obtížně a ne zrovna nadšeně luštíte složení na obalu krmiva či pamlsků svého psa? Není vám lhostejné, jakou dobrotu sní? A k tomu rádi vaříte, ale nemáte tu správnou inspiraci či recept? Máme pro vás tip. Sledujte naše stránky, právě začínáme „vařit“!
Co naplat, je to tak! Za kus žvance šel by mnohdy i nejlepší přítel člověka světa kraj. Nakonec zkusme někdy pozorovat, s jak labužnickým výrazem naši pesani konzumují svoji krmi. Konečně není tedy ani divu, že pro mnoho z nich je ten správně lákavý pamlsek i nejlepší možnou odměnou za dobře provedený cvik. A je zajímavé, že většina hospodyněk tak ráda podstrojuje nejenom své rodině, ale i našim čtyřnohým kamarádům. Někdy ale chybí inspirace…
Nová rubrika je na světě!
A tak jsme si v redakci řekli, že vám s tím tak trochu pomůžeme a popostrčíme vás v kulinářské aktivitě a seberealizaci. Ode dneška se tedy pravidelně dvakrát do měsíce můžete těšit na zbrusu novou rubriku „Recepty“, a to vždy v pondělí každý sudý týden. Dnes začneme notoricky známými játrovými pamlsky, na které existuje hned několik zaručeně osvědčených receptů. Tak jdeme na to!
Játrové pamlsky „stokrát“ jinak
Varianta první – vynikající, lákavé a voňavé!
- 500g syrových drůbežích jater
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 vejce
- cca 1 hrnek polohrubé mouky
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru, směs následně vylijeme na papírem vyložený plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme přibližně 25 minut na 180 °C. Poté nakrájíme na finální kousky, necháme vychladnout a uložíme do mrazáku.
Varianta druhá – podle Míši Čermákové (z knihy Jemný recept na život)
- 500g polohrubé mouky
- 300g ovesných vloček
- 400g syrových kuřecích jater
- 100ml studené vody
- 2 lžíce lososového/olivového oleje
- 2 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 mrkev
- Bylinky dle chuti (lžíce pivovarských kvasnic, lžíce „barfovacích“ bylinek, kloubní výživa, mořské řasy…)
Připravíme si plech a dáme na něj pečící papír. V mixéru rozmixujeme polohrubou mouku s ovesnými vločkami a s práškem do pečiva a přesypeme to do velké mísy. Pak rozmixujeme syrová játra a vložíme je k této sypké směsi, přidáme nastrouhanou mrkev, lososový nebo olivový olej, vajíčka a bylinky. Pokud je směs moc řídká, přidáme mouku, když je moc hustá, přidáme vodu či bílý jogurt. Potom co nám z toho vznikne pevné těsto, rozválíme ho a začneme vykrajovat libovolné tvary. Posléze je rozložíme na plech a můžeme potřít mlékem nebo vajíčkem. Nakonec je vložíme do trouby a pečeme na 180°C dokud nám nepřipadají hotové (cca 25 minut, ale radši hlídat, každá trouba peče jinak).
Varianta třetí – s celozrnnou moukou
- 1kg celozrnné mouky
- 400g syrových kuřecích jater
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ prášku do pečiva
- cca 200ml studené vody
- Bylinky dle fantazie (majoránka, sladká paprika, sušená petržel, sušený celer, sušené kopřivy, sušený česnek…)
- Hladká mouka na posypání
- Máslo na vymazání plechu
V mixéru rozmixujeme syrová játra a přidáme vejce, olej, bylinky a vodu a poté postupně zapracováváme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, na vále vysypaném hladkou moukou vyválíme plát cca 0,5 cm vysoký a poté vykrajujeme libovolné tvary. Následně klademe na vymazaný plech, potřeme vejcem nebo mlékem a pečeme při 210°C do růžova. Po vychladnutí skladujeme v lednici či mrazáku.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Foto: K. Gerstbergerová
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.
Doporučujeme z našeho e-shopuMERCH eCanisNovinkaKrásná interiérová klec nabízí nejen místo k odpočinku pro vašeho psa, ale je i vkusným doplňkem dovnitř každého bytu, či domu. Její vrchní desku lze využít jako odkládací stolek na dekorace, či potřeby po vašeho čtyřnohého parťáka.
ZB000796od 6 650 KčMERCH eCanisNovinkaPlastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.
SklademZB00050559 KčNovinkaKřupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.
ZB000462od 22 KčNovinkaVhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv.
ZB000458od 21 KčNovinkaDietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.
ZB000453od 26 KčNovinkaObojek SOFTYVyberte barvuOdolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.
ZB000096od 0 KčKvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.
ZB000299od 539 KčKam dál ...Jak si vypěstovat BIO zeleninu uprostřed zimy?
Záleží vám na kvalitním stravování vašeho psa a nespoléháte se přitom jen na průmyslově ...
VýživaLáska prochází žaludkem! I tím psím! 24. díl
Chtěli byste pro svého pejska zase něco moc dobrého ukuchtit a měla by to být také dobrota, ...
Výživa
Podobné článkyČlánek zařazený v seriálu: Recepty (40 článků)
Celkem 69 článků z rubriky: Výživapředchozí článek
Výživa psůdalší článek
Láska prochází žaludkem! I tím psím! 2.díl
▲ - Vybavení