Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Půl prázdnin je pryč…

Srpen je tady a s ním nové „vydání“ našeho kynologického magazínu eCanis! Tento měsíc se ponoříme do světa fascinujících plemen naháčů. Připravili jsme pro vás rozsáhlé články o čínském chocholatém psu, peruánském naháči, mexickém naháči a dalších. Dozvíte se vše o jejich historii, specifikách a péči. Nezapomínáme ani na naše tradiční rubriky, rozhovory a aktuální novinky ze světa kynologie. Přečtěte si náš srpnový úvodník a užijte si letní dny s naším časopisem! Pojďte se podívat na to, co pro vás na srpen máme připraveno…


Půl prázdnin je pryč…

Milí čtenáři a milovníci psů,

sotva jsme se rozkoukali a už se ocitáme v druhé polovině prázdnin. Srpen je tady a s ním přichází i naše další materiály, které vás, doufejme, potěší, inspirují a přinesou nové poznatky a zajímavosti. Léto je v plném proudu, a i když se dny pomalu krátí, my se rozhodli nachystat pro vás něco speciálního a osvěžujícího, co vám jistě zpříjemní prázdninové dny.

Srpen bude o naháčích

Půl prázdnin je pryč…

Tento měsíc se budeme věnovat ne jednomu, ale hned několika fascinujícím plemenům, která patří mezi naháče. Tato skupina psů je opravdu jedinečná a nabízí pestrou paletu různých plemen, která si zaslouží naši pozornost. Naháči jsou totiž nejen výjimeční svým vzhledem, ale také svými povahovými rysy a historií.

V průběhu srpna vás tedy seznámíme s různými plemeny naháčů, jako jsou čínský chocholatý pes, peruánský naháč, mexický naháč a další. Dozvíte se o jejich specifických vlastnostech, historii a péči, kterou potřebují. Naháči jsou skvělými společníky, ale také vyžadují určitou pozornost, pokud jde o jejich citlivou kůži. Proto jsme pro vás připravili rozsáhlý článek plný užitečných rad a tipů, jak se o tyto jedinečné psy správně starat.

Čínský chocholatý pes je možná nejznámějším z této skupiny. Jeho elegantní vzhled a veselá povaha z něj činí oblíbeného společníka mnoha rodin. Peruánský naháč ve svých třech  velikostních variantách nabízí rozmanitost a je známý svou inteligencí a věrností. Mexický naháč, neboli xoloitzcuintli, je plemenem s prastarou historií sahající až do dob Aztéků a je ceněný pro svou vytrvalost a ochranné instinkty.

A abychom vás příjemně naladili do hlavního tématu měsíce, dovolujeme si připomenout starší články, které u nás o peruánech už vyšly: : https://www.ecanis.cz/plemena/peruansky-nahac_198.html#plemeno-clanky

A jedeme dál…

Půl prázdnin je pryč…

Kromě hlubokého ponoru do světa naháčů, vás čeká také řada dalších zajímavých článků, rozhovorů a reportáží. Budeme se věnovat i aktuálním tématům a novinkám ze světa kynologie, takže se máte na co těšit. Naši autoři pro vás připravili poutavé čtení, které vás provede různými aspekty péče o psy, výcviku a řadou dalších důležitých témat.

Nezapomínáme ani na soutěže a aktivity, které vám umožní aktivně se zapojit do naší komunity. V srpnu pro vás máme připravenou fotografickou soutěž na téma „Letní radovánky s mým psem". Sdílejte s námi své nejlepší momenty a vyhrajte krásnou knihu!

Srpen je měsícem, kdy si mnozí z nás užívají dovolenou a relaxaci. Je to ideální čas na dlouhé procházky s našimi čtyřnohými přáteli, na objevování nových míst a prožívání nezapomenutelných dobrodružství. Doufáme, že náš magazín vám bude příjemným společníkem a inspirací během těchto letních dnů.

Malé ohlédnutí za červencem

Vraťme se ale ještě krátce k měsíci červenci, který byl plný vzrušujících událostí a skvělých článků. Nejčtenějším článkem se stal rozhovor s Tomášem Nushartem, který byl nejen o moderním výcviku psů. Tento rozhovor vidělo více jak 13 000 čtenářů. Těší nás, že vás toto téma zaujalo a přineslo vám nové poznatky. Kromě toho jsme v červenci přinesli také článek o novém výstavním řádu, který vstoupil v platnost od 1. července, a který vám pomohl se připravit na nadcházející výstavy.

Nejčtenější článek si můžete zopakovat zde:
Preferuji moderní metody tréninku a pozitivní přístup!
Preferuji moderní metody tréninku a pozitivní přístup!

Slyšeli jste už někdy o reaktivních psech, separační úzkosti nebo nevhodnosti averzivních ...

26.6.2024Moderní výcvik psů

A samozřejmě se i soutěžilo!

Přesně tak! A tentokrát to bylo o pět balení Brit Grain Free Veterinary Diets Dog Gastrointestinal. A kdo to vyhrál?

  1. Picková
  2. Krátká
  3. Dlouhá
  4. Dostál
  5. Olehla

Gratulujeme všem!

Přejeme vám krásný srpen plný slunečných dní a radosti s vašimi milovanými psy. Ať už jste doma na zahradě, v parku nebo na dovolené, užijte si každý okamžik a nezapomeňte se s námi podělit o své zážitky.

S přátelským pozdravem,

za tým eCanis

Iveta Panýrková

Šéfredaktorka eCanis

panyrkova@ecanis.cz

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Interiérová klec pro psa

Krásná interiérová klec nabízí nejen místo k odpočinku pro vašeho psa, ale je i vkusným doplňkem dovnitř každého bytu, či domu. Její vrchní desku lze využít jako odkládací stolek na dekorace, či potřeby po vašeho čtyřnohého parťáka.

ZB000796
od 6 650
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...



-->